Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z zielonego groszku

 

Składniki:

    • ¾ l bulionu
    • 1 opakowanie zielonego groszku
    • 30 ml śmietany
    • 1 łyżka masła
    • sól, cukier, pieprz
    • 1 łyżka mąki pszennej
    • 1 mała marchewka

Sposób przyrządzenia:
Do zagotowanego bulionu dodać zielony groszek i gotować przez ok. 5-10 min. Z mąki i masła przygotować zasmażkę. Wyjąć marchewkę. Zdjąć zupę i zmiksować. Potem dodać zasmażkę i zagotować. Do smaku doprawić cukrem, solą i pieprzem. Dolać śmietany i wymieszać. Marchewkę posiekać w kostkę i na środku posypać niewielką ilością. Pyszna z groszkiem ptysiowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *