Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczarki nadziewane mięsem drobiowym

Składniki:

    • 50 dag pieczarek
    • 20 dag żółtego sera
    • 25 dag filetów z kurczaka
    • 7 łyżeczek masła
    • 1 łyżeczka soku z cytryny
    • łyżka posiekanej natki pietruszki
    • sól, pieprz, słodka papryka


    Sposób przyrządzenia:
    Pieczarki umyć, a następnie oddzielić kapelusze od nóżek. Trzonki posiekać. Kapelusze delikatnie skropić sokiem z cytryny. Mięso po umyciu pokroić w kostkę i połączyć z wcześniej posiekanymi nóżkami i dusić ok.5 min. Doprawić szczyptą soli i pieprzu. Wszystko wymieszać i dodać posiekaną natkę pietruszki. Na spód kapeluszy dać po łyżeczce masła i wypełnić kapelusze farszem. Kolejno posypać utartym serem. Piec w piekarniku 10 min w temp.180º. Po wyjęciu posypać papryką.
    Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez:
    edison

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *