Składniki:
- 50 dag pieczarek
- 20 dag żółtego sera
- 25 dag filetów z kurczaka
- 7 łyżeczek masła
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz, słodka papryka
Sposób przyrządzenia:
Pieczarki umyć, a następnie oddzielić kapelusze od nóżek. Trzonki posiekać. Kapelusze delikatnie skropić sokiem z cytryny. Mięso po umyciu pokroić w kostkę i połączyć z wcześniej posiekanymi nóżkami i dusić ok.5 min. Doprawić szczyptą soli i pieprzu. Wszystko wymieszać i dodać posiekaną natkę pietruszki. Na spód kapeluszy dać po łyżeczce masła i wypełnić kapelusze farszem. Kolejno posypać utartym serem. Piec w piekarniku 10 min w temp.180º. Po wyjęciu posypać papryką.
Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez: edison