Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bakłażan z granatem i winogronem – Naz Katun

Składniki:

    • 6 małych bakłażanów
    • 4 średnie pomidory
    • 2 łyżki soku z granatów
    • 1 szklanka pokrojonych winogron (bezpestkowych)
    • 2 cebule pokrojone w kostkę
    • 1 łyżeczka majeranku
    • ½ łyżeczki soli
    • pieprz czarny


    Sposób przyrządzenia:
    Bakłażany i pomidory umyć. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, pokroić w kostkę. Piekarnik nagrzać do około 180 stopni C i piec w nim bakłażany przez 30 minut. Wyjąc, schłodzić, obrać ze skóry, miąższ posiekać. Cebulę obrać, pokroić w drobniutką kostkę. Bakłażany, winogron, sok z granatów (jeśli nie mamy dodać miąższ z granatów rozmieszany z 2 łyżkami wody), cebulę, dusić razem powoli przez 10 minut, przyprawić, dodać pomidory, chwilę jeszcze razem poddusić. Podawać do potraw z ryżu.
    Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: mariola

1 comment for “Bakłażan z granatem i winogronem – Naz Katun

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *