Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tęczowa sałatka warstwowa

Składniki:

  • 1 litr podartych w palcach zielonych sałat
  • 25 dkg  szynki pokrojonej w kostkę
  • 4 ugotowane na twardo jajka pokrojone w kostkę
  • 2 dojrzałe pomidory pokrojone w kostkę
  • 1 papryka o wydłużonych strąkach pokrojona w kostkę
  • 1 pęczek rzodkiewki pokrojonej  w ćwiartki
  • 25 dkg groszku konserwowego
  • 1 szklanka pokrojonej i zamarynowanej w occie winnym cebuli

Dresing:

  • 1 szklanka majonezu
  • 1 szklanka maślanki
  • ¼ szklanki musztardy miodowej
  • 1 łyżeczka sosu do sałatek w proszku
  • 1 łyżeczka posiekanego koperku


Sposób przyrządzenia:

W szklanej salaterce  układać kolejno warstwami składniki sałatki tak dobierając kolory aby kolejne warstwy wyraźnie się różniły. W miseczce dokładnie wymieszać składniki dresingu, polać nim sałatkę. Schłodzić przed podaniem.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: domonikab

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *