Składniki: 20 dkg wędzonej ryby 1 ugotowana marchew 1 ugotowany burak czerwony 1 jabłko 1 cebula 2 szklanki majonezu zielenina sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wędzoną rybę bardzo dokładnie wyfiletować i oczyścić, pokroić w paseczki. Marchewkę, buraka, jabłko i cebulę po oczyszczeniu pokroić w kostkę. Wszystkie składniki sałatki układać kolejno w szklanej salaterce, każdą przyprawić i…
Tag: warstwowa
Sałatki z makaronem
Sałatka warstwowa z makaronem
by Daga • • 0 Comments
Składniki: 25 dka makaronu farfalle 1 szklanka zielonego groszku konserwowego 3 pomidory, obrane ze skórek i pokrojone 1 szklanka pokrojonych pieczarek 10 dkg szynki pokrojonej 3 łyżki tartego parmezanu 2 łyżki posiekanej bazylii ½ szklanki sosu winegret Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, schłodzić. Pieczarki blanszować, odcedzić, schłodzić, przyprawić. W szklanej salaterce…
Sałatki
Tęczowa sałatka warstwowa
by dominikab • • 0 Comments
Składniki: 1 litr podartych w palcach zielonych sałat 25 dkg szynki pokrojonej w kostkę 4 ugotowane na twardo jajka pokrojone w kostkę 2 dojrzałe pomidory pokrojone w kostkę 1 papryka o wydłużonych strąkach pokrojona w kostkę 1 pęczek rzodkiewki pokrojonej w ćwiartki 25 dkg groszku konserwowego 1 szklanka pokrojonej i zamarynowanej w occie winnym cebuli…
Sałatki
Sałatka cytrusowa warstwowa
by dominikab • • 0 Comments
Składniki: 4 mandarynki 3 czerwone albo białe grejpfruty 2 filiżanki świeży ananas pokrojony w kostkę 1 szklanka suszone żurawiny sok wyciśnięty z 1 pomarańczowy Sposób przyrządzenia: Pomarańcze , grejpfruty i mandarynki obrać ze skóry, bardzo ostrym nożem cienko skroić pokrywającą je błonę (z resztek pozostałych przy błonach wycisnąć sok), pokroić w kostkę, rozłożyć do oddzielnych…
Sałatki
Piknikowa sałatka warstwowa
by dominikab • • 0 Comments
Składniki: 35 dkg makaronu farfalle (kokardki) 10 dkg szynki 2/3 szklanki sosu winegret 2/3 szklanki groszku konserwowego 3 średnie pomidory, przekrojone na ćwiartki 2/3 szklanki pokrojonych grzybów 1 łyżka posiekanej bazylii 2 łyżki tartego żółtego sera (parmezan) Sposób przyrządzenia: Grzyby ugotować, odcedzić, przelać wodą, pozwolić aby się odsączyły. Ugotować makaron zgodnie z danymi umieszczonymi na…