Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: warstwowa

Sałatka wigilijna z wędzoną rybą

Składniki: 20 dkg wędzonej ryby 1 ugotowana marchew 1 ugotowany burak czerwony 1 jabłko 1 cebula 2 szklanki majonezu zielenina sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wędzoną rybę bardzo dokładnie wyfiletować i oczyścić, pokroić w paseczki. Marchewkę, buraka, jabłko i cebulę po oczyszczeniu pokroić w kostkę. Wszystkie składniki sałatki układać kolejno w szklanej salaterce, każdą przyprawić i…

Sałatka warstwowa z makaronem

Składniki: 25 dka makaronu farfalle 1 szklanka zielonego groszku konserwowego 3 pomidory, obrane ze skórek i pokrojone 1 szklanka pokrojonych pieczarek 10 dkg szynki pokrojonej 3 łyżki tartego parmezanu 2 łyżki posiekanej bazylii ½ szklanki sosu winegret Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, schłodzić. Pieczarki blanszować, odcedzić, schłodzić, przyprawić. W szklanej salaterce…

Tęczowa sałatka warstwowa

Składniki: 1 litr podartych w palcach zielonych sałat 25 dkg  szynki pokrojonej w kostkę 4 ugotowane na twardo jajka pokrojone w kostkę 2 dojrzałe pomidory pokrojone w kostkę 1 papryka o wydłużonych strąkach pokrojona w kostkę 1 pęczek rzodkiewki pokrojonej  w ćwiartki 25 dkg groszku konserwowego 1 szklanka pokrojonej i zamarynowanej w occie winnym cebuli…

Sałatka cytrusowa warstwowa

Składniki: 4 mandarynki 3 czerwone albo białe grejpfruty 2 filiżanki świeży ananas pokrojony w kostkę 1 szklanka suszone żurawiny sok wyciśnięty z 1 pomarańczowy Sposób przyrządzenia: Pomarańcze , grejpfruty i mandarynki obrać ze skóry, bardzo ostrym nożem cienko skroić pokrywającą je błonę (z resztek pozostałych przy błonach wycisnąć sok), pokroić w kostkę, rozłożyć do oddzielnych…

Piknikowa sałatka warstwowa

Składniki: 35 dkg makaronu farfalle (kokardki) 10 dkg szynki 2/3 szklanki sosu winegret 2/3 szklanki groszku konserwowego 3 średnie pomidory, przekrojone na ćwiartki 2/3 szklanki pokrojonych grzybów 1 łyżka posiekanej bazylii 2 łyżki tartego żółtego sera (parmezan) Sposób przyrządzenia: Grzyby ugotować, odcedzić, przelać wodą, pozwolić aby się odsączyły. Ugotować makaron zgodnie z danymi umieszczonymi na…