Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyk orientalny z grilla

Składniki:

  • 50 dkg schabu wieprzowego
  • 3 cebule
  • ½ litra jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • ½ łyżeczki pokrojonego korzenia imbiru
  • 2 goździki
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz, papryka

Sposób przyrządzenia:
Przygotować marynatę: jogurt wymieszać z sosem sojowym, imbirem i pokrojonymi gożdzikami. Umyte mięso pokroić w grubą kostkę, zalać marynata, odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Cebulę obrać, pokroić na ćwiartki. Obsączone z zalewy mięso nabijać naprzemiennie z ćwiartkami cebuli na szpadki do szaszłyków. Posmarować oliwą, piec na dobrze nagrzanym grillu kilkakrotnie obracając.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *