Składniki:
- 1 kotlet schabowy
- 1 kotlet z piersi kurczaka
- 2 plastry boczku
- 5 dkg pieczarek
- łyżka masła
- 1 łyżka tartego żółtego sera
- 1 cebula
- sól, pieprz
Sposób przyrządzania:
Kotlety ze schabu i piersi kurczaka rozbić tak aby miały podobną wielkość, przyprawić, odstawić. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry, obsmażyć na maśle aż odparuje sos, przyprawić. Cebulę obrać, pokroić w plastry. Rozłożyć odpowiednio duży kawałek folii aluminiowej. Na kotlecie ze schabu ułożyć warstwę usmażonych pieczarek, na nich ułożyć plastry boczku, przykryć go plastrami cebuli i zakończyć kładąc kotlet z piersi. Posypać go obficie tartym serem. Całość zawinąć szczelnie w folię aluminiową. Piec w nagrzanym do temperatury 170 stopni piekarniku przez 40 minut. Po tym czasie odwinąć górę folii i dopiec przez 5 minut. Podawać przybrane zieleniną.
2 comments for “Wielkanocna pieczeń trzy smaki”