Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety ryżowe

Składniki:

  • 2 szklanka ugotowanego ryżu (powinien się kleić)
  • 2 jajka
  • 3 łyżka masła
  • pół szklanki tartego sera (edamski z mozzarellą)
  • 3 łyżka siekanej natki
  • sól, pieprz
  • bułka tarta

Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Jeśli masa jest za rzadka, można dodać trochę więcej bułki tartej. Formować małe kotleciki i od razu kłaść je na rozgrzany olej. Należy dobrze je podsmażyć z jednej strony, bo przy odwracaniu lubią się łamać. Podawać na liściu sałaty jako dodatek do drugiego dania lub jako samodzielne danie.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Olga Szałata

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *