Składniki:
- 4-5 ziemniaków lub ryż
- 30 dag sera żółtego
- 2 papryki czerwone, 1 zielona
- pomidor
- 3 cebule
- 4 filety z piersi kurczaka
- włoszczyzna mrożona
- mieszanka chińska mrożona
- 10 pieczarek
- wegeta, sól, pieprz
- sos miodowo- musztardowy
Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki ugotować w mundurkach, następnie pokroić w kostkę. Filety kroić w kostkę, posypać wegetą, podsmażyć na oleju. Pieczarki kroić w paseczki, podsmażyć. Cebulę kroić w kostkę, a następnie podsmażyć. Włoszczyznę gotować w wodzie, chińszczyznę podsmażyć na oleju. Dodać do chińszczyzny paprykę i razem smażyć. Układać warstwami: ziemniaki (ryż), filety, pieczarki+cebula, sos, włoszczyzna, chińszczyzna, sos, ser żółty, pomidor w plasterkach. Pieczemy 20-30min w temp. 150 stopni.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Olga Szałata