Składniki:
- baza pizzy w/g uznania
- ok.10dkg kiełbasy
- ok.10dkg boczku wędzonego
- 2 cebule
- 1/5 puszki kukurydzy
- 10 plesterków ostrej zielonej papryki
- ok.10dkg mozzarelli
Sposób przyrządzenia:
Ser kroimy w kostkę ok.0,5 na 0,5 mm Kiełbasę oraz boczek prażymy na patelni do pół suchego stanu.Kroimy cebulę w plastry a następnie na pół,wrzucamy na patelnię z łyżką oleju,łyżeczką winegaru,dwiema łyżeczkemi cukru.Smażymy krótko na ostrym ogniu-ma być aldente. Na wyrośniętą bardzo cienką bezę pizzy nakładamy koncentrat pomidorawy z dodatkiem soli,pieprzu czarnego i oregano.Jako pierwszy rozsypujemy równomiernie ser następnie boczek,kiełbasę,cebulę,kukurydzę oraz paprykę. Tak przygotowamą pizzę wkładamy do bardzo gorącego piekarnika 300-350 stopni,pieczemy od 3 do 5 minut.Podawać z sosami słodko-kwaśnymi.
Życzę smacznego-desperador
1 comment for “Pizza Korsarz”