Wyszukaj swój ulubiony przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś przepis na soczysty befsztyk z krążkami cebuli. Do wykonania tego przepisu będziesz potrzebował: wołowego mięsa, czosnku, cebuli, tymianku i masła.
Składniki:
- 70 dag wołowiny
- 25 dag cebuli
- 1 ząbek czosnku
- tymianek
- 6 dag tłuszczu
- 4 dag masła
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
Następnie pokroić go na 3 cm plastry.
Natrzeć je obranym czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz posiekanym tymiankiem.
Oprószyć je jeszcze solą oraz pieprzem.
Smażyć befsztyki na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Długość zależy od stopnia wysmażenia mięsa.
Gotowe befsztyki zdjąć a na ta samą patelnie wrzucić obraną cebulę pokrojoną w krążki.
Zeszklić ją po czym rozłożyć na befsztykach.
Przed podaniem na każdej porcji ułożyć jeszcze po kawałku masła.
Liczba porcji: 4