Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śmietanowo-chrzanowy sos z migdałami

 

Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • 1 12/ łyżki mąki
  • 1 szkl. bulionu
  • 1 szkl. śmietany
  • 1 szkl. świeżego startego chrzanu
  • 50 g płatków migdałowych
  • szczypta cukru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Masło rozgrzać na patelni po czym przesmażyć na nim mąkę.
    Rozprowadzić ją bulionem i cały czas mieszając trzymać na ogniu do zgestnienia.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
    Następnie dodać śmietanę oraz chrzan.
    Całość dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitego sosu.
    Na koniec połączyć z płatkami migdałowymi.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *