Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cebulowy sos Oli

 

Składniki:

  •  ćwierć szkl. bulionu
  •  2 łyżki oliwy
  •  6-7 szalotek
  •  2 łyżki musztardy
  •  sok z cytryny
  •  szczypta cukru
  •  sól
  •  pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obraną cebulę zetrzeć na tarce.
    Wówczas dodać do niej musztardę i dokładnie wymieszać.
    Nie przerywając mieszania dodawać stopniowo oliwę.
    Gdy składniki się połączą dodać sok z cytryny.
    Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
    Na koniec rozprowadzić całość bulionem i dokładnie wymieszać.
    Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *