Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Świderki w sosie z sera mascarpone

 

Składniki:

  •  500 g świderków
  •  1 pęczek rukoli
  •  2 szalotki
  •  30 g masła
  •  4 pomidory
  •  250 g sera mascarpone
  •  100 g szynki
  •  sól
  •  pieprz

Sposób wykonania:

  1. Posiekane szalotki wrzucić na rozgrzane masło i poddusić.
    Wówczas dodać pokrojone w kostkę pomidory.
    Gdy pomidory puszczą sok dodać szynkę pokrojoną w paski, starty na tarce ser oraz ukolę.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą ora pieprzem.
    Następnie ugotować makaron według opisu na opakowaniu.
    Gotowy makaron odcedzić i wymieszać z sosem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *