Składniki:
- 400 g baraniny
- 150 g marchwi
- 1 ząbek czosnku
- 2 cebule
- 40 g tłuszczu
- wywar mięsny
- 1 liść laurowy
- tymianek
- sok z cytryny
- 0,1 l jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz w ziarenkach
Sposób wykonania:
- Posiekaną cebulę i marchewkę startą na tarce wrzucić na patelnie z rozgrzanym tłuszczem i obsmażyć.
Wówczas dodać pokrojone mięso, które również obrumienić.
Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem, tymiankiem, listkiem laurowym oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Dokładnie wymieszać i skropić sokiem z cytryny po czym podlać wywarem.
Trzymać na małym ogniu do miękkości mięsa
Na koniec zagęścić jogurtem wymieszanym ze śmietaną.
Liczba porcji: 6