Składniki:
- 600 g baraniny bez kości
- 4 łyżki pasty sardelowej
- 2 filety śledzi
- 8 listków zielonej mięty
- 1 pomidor
- 4-5 ząbków czosnku
- pieprz
- 2 łyżki oleju
- łyżka masła
Sposób wykonania:
- Baraninę pokroić na cztery plastry, które lekko zbić tłuczkiem.
Następnie każdy kotlet naciąć tak aby powstała kieszeń.
Każdą kieszeń nasmarować czosnkiem roztartym z pieprzem oraz posiekanym pieprzem.
W każdą kieszeń włożyć po plasterku pomidora i 2 listki zielonej mięty.
Spiąć wykałaczką aby kieszonki się nie rozpadły.
Oprószyć je jeszcze pieprzem i obsmażyć na rozgrzanym oleju.
Gdy się zarumieni dodać jeszcze kawałek masła i jeszcze chwile pozostawić na ogniu.
Liczba porcji: 7