Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Świńskie ryjki*

Składniki:

  • 1 kg pieczarek
  • 4 cebule
  • słoik sałatki meksykańskiej
  • 3 czerwone papryki
  • koncentrat pomidorowy
  • 12 parówek cienkich lub cienkich kiełbasek
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • szczypta ostrej papryki
  • olej

Sposób przyrządzenia:
Cebulę pokroić w grubą kostkę i zeszklić na oleju, dodać pokrojone w paski pieczarki,podlać wodą i dusić ok.20 min.Paprykę pokroić w paseczki,zeszklić na oleju i dodać do pieczarek.Włożyć sałatkę meksykańskąi ,przyprawy i koncentrat pomidorowy. Parówki przekroić w poprzek na połowę i na 4 części w zdłuż,podpiec na oleju aż skręcą się w kształcie ryjków.Włożyć ryjki do pozostałych składników ,dusić razem jeszcze 10 min na wolnym ogniu.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Myszka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *