Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chłodnik z jabłek z orzechami

 

Składniki:

  • 600 g jabłek
  • 20 g orzechów
  • 20 g mąki ziemniaczanej
  • 60 g cukru pudru
  • 1 cytryna
  • 20 g rodzynków

Sposób wykonania:

  1. Jabłka obrać po czym pokroić je w kostkę, usuwając gniazda nasienne.
    Wówczas zalać je osoloną wodą z dodatkiem soku z cytryny.
    Następnie doprowadzić całość do wrzenia po czym dodać mąkę wymieszaną z odrobiną wody.
    Wrzucić jeszcze wcześniej namoczone rodzynki i całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku cukrem pudrem.
    Odstawić do ostygnięcia a przed podaniem schłodzić w lodówce.
    Na koniec posypać posiekanymi orzechami.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *