Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z rzodkiewki, marchewki i jabłka

 

Składniki:

  • 20 dag marchwi
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 20 dag jabłek
  • 2 łyżki soku pomidorów
  • 3 cebulki dymki
  • 30 dag płatków owsianych
  • cytryna
  • sól
  • cukier

Sposób wykonania:

  1. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Następnie rzodkiewki pokroić w plasterki a obrane jabłka w kostkę.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając płatki migdałowe oraz posiekaną dymkę.
    Skropić całość skokiem pomidorowym i sokiem z cytryny.
    Na koniec doprawić jeszcze do smaku solą oraz cukrem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *