Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka jajeczna z rzodkiewką i papryką

 

Składniki:

  • 6 jaj
  • pęczek rzodkiewek
  • 1 cebula
  • 10 dag jogurtu
  • łyżka oleju
  • 1 zielona papryka
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 10 dag gęstej śmietany
  • łyżka musztardy
  • łyżka soku z cytryny

Sposób wykonania:

  1. Jajka ugotować na twardo.
    W między czasie rzodkiewki pokroić na plasterki a paprykę w cienkie paseczki.
    Posiekać jeszcze cebulę po czym, ugotowane jajka obrać i pokroić na cząstki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie jogurt wymieszać z olejem oraz śmietaną.
    Doprawić do smaku sokiem z cytryny  oraz musztardą.
    Sosem polać sałatkę, delikatnie przemieszać i na koniec posypać posiekaną zieleniną.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *