Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zielony groszek z orzechami włoskimi

 

Składniki:

  • 100 g orzechów włoskich
  •  3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  •  500 g wyłuskanego groszku
  •  2 łyżki masła
  • sól
  • ½ łyżeczki miodu

 

Sposób wykonania:

  1. Wyłuskany groszek wrzucić na osolony wrzątek na około 5  minut.
    W czasie gotowania groszku na patelni rozgrzać masła i przesmażyć na nim orzechy aby lekko się zarumieniły.
    Wówczas dodać do nich odcedzony groszek oraz miód.
    Całość dokładnie wymieszać i chwile trzymać na ogniu.
    Na koniec doprawić do smaku solą i posypać posiekaną natką pietruszki.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *