Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Flądra w musztardzie

 

Składniki:

  • 4 filety flądry
  • 6 łyżeczek francuskiej musztardy
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki bułki tartej
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • 3 łyżki startego parmezanu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Opłukane filety rybne ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.
    Każdy filet smarując obficie musztardą.
    Następnie do roztopionego masła dodać zioła, ser, bułkę tartą oraz sól i pieprz do smaku.
    Dokładnie wymieszać i rozłożyć na wierzchu zapiekanki.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 15 minut.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *