Składniki:
- 10 dag cukru
- 80 ml śmietany kremówki
- 1 ½ łyżki masła
- 1 łyżka miodu
- 10 dag kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 10 dag płatków migdałowych
- opłatki
- tłuszcz do wysmarowania formy
- ½ tabliczki czekolady
Sposób wykonania:
- Do rondelka wlać śmietanę oraz miód.
Dodać masło oraz cukier i zagotować na małym ogniu.
Gdy składniki się połączyć zdjąć z ognia i wymieszać z płatkami migdałowymi oraz skórką z pomarańczy.
Jeszcze raz postawić na ogniu i gotować do zgęstnia masy.
Natomiast na dnie formy wysmarowanej tłuszczem układać opłatki a na nich rozamorować masę.
Wstawić do piekarnika w celu ich wysuszenia.
Przed podaniem udekorować rozpuszczoną czekoladą.
Liczba porcji: 6