Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Souvlaki Magdaleny

 

Składniki:

  • 1 kg mięsa jagnięcego z udźca
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki posiekanej mięty
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z 1 cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Do miseczki wlać oliwę oraz sok z cytryny.
    Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną miętę.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Do powstałej marynaty włożyć mięso pokrojone na mniejsze kawałki.
    Wstawić pod przykryciem do lodówki na kilka godzin.
    Po tym czasie nadziać mięso na szpadki i upiec na grillu, co jakiś czas odwracając aby równomiernie się zarumieniły.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *