Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mostek barani duszony z rzepą

 

Składniki:

  • 1 kg baraniny
  • 6 rzep
  • por
  • pietruszka
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ łyżki masła
  • ½ łyżki mąki
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • koper

Sposób wykonania:

  1. Mostek zalać wodą.
    Dodać sól i pieprz do smaku i ugotować do miękkości.
    W między czasie obraną rzepę, pietruszkę, pora i cebulę pokroić w kostkę i wrzucić do mięsa.
    Dodać jeszcze rozgnieciony czosnek i trzymać na ogniu do miękkości warzyw.
    Na sam koniec dodać mąkę przesmażoną na maśle.
    Dokładnie wymieszać i ostatni raz zagotować.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki i koperkiem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *