Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwica wołowa w zielonym pieprzu

 

Składniki:

  • ½ kg polędwicy wołowej
  • zielony pieprz w ziarenkach
  • sól
  • ¼ szkl czerwonego półwytrawnego wina
  • op sosu do mięs w proszku

Sposób wykonania:

  1. Wołowinę pokroić w poprzek włókien na kotlety.
    Następnie natrzeć je z obu stron pieprzem utłuczonym w moździerzu.
    Smażyć kotlety na rozgrzanym oleju około 3 minut z każdej strony.
    W między czasie przygotować sos według opisu na opakowaniu po czym wlać do niego wino i jeszcze chwilę gotować.
    Wołowinę przełożyć na talerz, oprószyć ją solą i polać sosem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *