Składniki:
- 2 opakowania krakersów
- 1 szklanka cukru
- ½ opakowania cukru waniliowego
- 5 szklanek mleka
- kostka masła
- 3 żółtka
- budyń waniliowy
- puszka brzoskwiń
Sposób wykonania:
- 4 szklanki mleka zagotować z cukrem, masłem i cukrem waniliowym.
Pozostałe mleko wymieszać z budyniem, mąką i żółtkami, wlać ostrożnie do gotującego się mleka.
Budyniowy krem gotować kilka minut, cały czas mieszając by nie powstały grudki.
Blachę wyłożyć pergaminowym papierem, ułożyć warstwę krakersów, jeden obok drugiego i nałożyć połowę kremu budyniowego.
Osączyć brzoskwinie, pokroić na mniejsze cząstki, ułożyć na kremie i przekryć drugą częścią kremu. Na wierzchu ułożyć krakersy.
Ciasto schłodzić, podawać z bitą śmietaną.
Liczba porcji: 10