Składniki:
- 2 opakowania krakersów
- 1 szklanka cukru
- ½ opakowania cukru waniliowego
- 5 szklanek mleka
- kostka masła
- 3 żółtka
- budyń waniliowy
- puszka brzoskwiń
Składniki:
Składniki: 25 dkg masła 25 dkg sardynek z oliwy ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Sardynki osączyć na sicie z oliwy i oczyścić z ości, dokładnie zmiksować w miseczce. Dodać masło i ponownie zmiksować na jednolitą masę. Podawać z białym pieczywem lub krakersami, posypać posiekaną zielona natką pietruszki.
Składniki: 1 kostka masła 2 łyżeczki soku z cytryny natka posiekanej zielonej pietruszki sól, pieprz do smaku 2 zmiażdżone ząbki czosnku Sposób przyrządzenia: W miseczce zmiksować kostkę masła na puszystą masę, dodawać kropla po kropli sok z cytryny. Pod koniec miksowania dodać posiekaną zieloną natkę pietruszki, zmiażdżony czosnek przyprawić do smaku solą i pieprzem. Doskonale…
Składniki: 20 dkg masła 20 dkg wędzonego łososia Sposób przyrządzenia: Plastry wędzonego łososia drobniutko posiekać. Masło utrzeć w miseczce lub zmiksować na puszystą masę. Dodać do masy posiekanego wędzonego łososia, starannie wymieszać i dobrze schłodzić. Dobrze smakuje, jako dodatek do kanapek i grzanek.