Składniki: 20 dkg masła 6 łyżek ostrego keczupu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia; Masło w temperaturze pokojowej , utrzeć drewnianą łyżką, lub zmiksować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać keczup i dokładnie i starannie wymieszać, schłodzić przed podaniem. Doskonale smakuje z gotowanym mięsem i gotowaną rybą na gorąco.
Tag: maślane
Ciasta
Ciasto maślane
by Daga • • 1 Comment
Składniki: • 1/2 kg mąki • 25 dag masła • 2 jaja • kilka łyżek wody Wykonanie: Mąkę i wypłukane w zimnej wodzie masło oraz jaja wyrobić z kilkoma łyżkami wody niezbyt twardo, rozwałkować, złożyć na czworo jak kopertę. Znów rozwałkować i powtórzyć to 3 razy. Zostawić ciasto złożone na 10 minut, a biorąc do…