Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety siekane duszone w śmietanie

 

Składniki:

  • ¾ kg łopatki
  • 2/3 szkl kwaśnej śmietany
  • czerstwa bułka
  • 2 jajka
  • 3 łyżki masła
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

Mięso pokroić na mniejsze kawałki po czym posiekać tasakiem na bardzo małe kawałki.
Następnie bułkę namoczyć w wodzie po czym ja odcedzić i przełożyć do mięsa.
Wbić jeszcze jajka i całość dokładnie wymieszać.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Z powstałej masy formować kotlety, które obsmażyć na rozgrzanym maśle.
Wówczas zalać je śmietaną i dusić na małym ogniu około 15 minut.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *