Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pulpety w sosie koperkowym

 

Składniki:

  • ½ kg mielonego mięsa
  • jajko
  • 4 łyżki bułki tartej
  • Pęczek koperku
  • 2 kostki rosołowe
  • 2 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

Bułkę tarta zalać ¼ szkl wody.
Następnie dodać mięso mielone oraz wbić jajko.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Do garnka wlać 1 l wody, wrzucić kostki rosołowe i zagotować.
Z mięsnej masy formować małe pulpety, które wrzucić do wrzątek.
Gotować na małym ogniu około 20 minut.
Po tym czasie dodać posiekany koper i gotować jeszcze 3 minuty.
Na sam koniec zagęścić sos mąką wymieszaną z odrobiną wody.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *