Składniki:
- ½ kg żołądków drobiowych
- włoszczyzna
- 1 cebula
- 2 dag grzybów
- 1 łyżka mąki
- 2 łyżki masła
- ½ szkl śmietany
- 1 kostka bulionu warzywnego
- szczypta mielonego ziela angielskiego
- 1 listek laurowy
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Włoszczyznę obrać i wrzucić do garnka.
Podlać odrobiną wody i zagotować.
Wówczas dodać umyte żołądki oraz kostkę bulionową.
Trzymać na małym ogniu około 30 minut.
Po tym czasie wrzucić pokrojone grzyby i dusić jeszcze około 15-20 minut.
Doprawić do smaku solą, pieprzem, zielem angielskim oraz pokruszonym listkiem laurowym.
Potrawkę można zagęścić pod koniec dodając śmietanę, ale wtedy jeszcze trzeba chwilę pogotować.