Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Potrawka z żołądków z grzybami

Składniki:

  • ½ kg żołądków drobiowych
  • włoszczyzna
  • 1 cebula
  • 2 dag grzybów
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki masła
  • ½ szkl śmietany
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • szczypta mielonego ziela angielskiego
  • 1 listek laurowy
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Włoszczyznę obrać i wrzucić do garnka.
Podlać odrobiną wody i zagotować.
Wówczas dodać umyte żołądki oraz kostkę bulionową.
Trzymać na małym ogniu około 30 minut.
Po tym czasie wrzucić pokrojone grzyby i dusić jeszcze około 15-20 minut.
Doprawić do smaku solą, pieprzem, zielem angielskim oraz pokruszonym listkiem laurowym.
Potrawkę można zagęścić pod koniec dodając śmietanę, ale wtedy jeszcze trzeba chwilę pogotować.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *