Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa na wędzonej szynce

Składniki:

  • 10 dag dowolnego gotowanego mięsa
  • 10 dag wędzonej szynki
  • 2 jajka
  • 4 szkl kwasu chlebowego
  • 2 ogórki
  • 1 łyżeczka musztardy
  • ¾ szkl śmietany
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  •  

Sposób wykonania:
Mięso oraz wędzonkę pokroić w kostkę.
Dodać do nich obrane ogórki pokrojone w paski, oraz posiekany szczypiorek roztarty z solą.
Następnie jajka ugotować na twardo.
Oddzielić żółtka od białek po czym żółtka roztrzepać razem z musztardą, połową śmietany i kwasem chlebowym.
Dodać wędzonkę, mięso, ogórki oraz posiekane białka.
Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem , ewentualnie cukrem.
Przed podaniem udekorować kleksem z bitej śmietany.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *