Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gęsty krem z kalafiora

 

Składniki:

 

  • 1 kalafior
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • plaster selera i pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • 1 cebula
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • małe op śmietany
  • sól
  • cukier
  •  biały pieprz

Sposób wykonania:
Kalafiora zalać wodą z dodatkiem kostki bulionowej.
Dodać plaster selera i plasterki pietruszki, ugotować do miękkości.
W między czasie na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekaną cebulę.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i przełożyć do ugotowanych warzyw.
Całość dokładnie zmiksować na jednolity krem i na koniec dodać jeszcze śmietanę oraz sok z cytryny.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz odrobiną cukru.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *