Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Deser pomarańczowo bananowy

Składniki:

  • 2 średnie pomarańcze
  • 4 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka goździków
  • 2 pokrojone w plastry banany
  • 3 łyżeczki wiórków kokosowych

Sposób wykonania:
Owoce umyć i osuszyć. Używając ostrego noża obrać ze skóry ścinając ją wraz z albedo. Miąższ pokroić w plastry o grubości około 5 mm. Plastry pomarańczy ułożyć w misce, polać miodem, dodać goździki i na około 1 godzinę odstawić pod przykryciem do lodówki. Po tym czasie przełożyć pomarańcze do małych salaterek deserowych osuwając goździki, na plastrach pomarańczy ułożyć plastry banana. Całość posypać wiórkami kokosowymi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *