Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos ziołowo-chrzanowy na Wielkanoc

 

Składniki:

 

  • 4 jajka
  • ½ cytryny
  • 1 op gęstej śmietany
  • 1 łyżka starego chrzanu
  • 1 łyżka posiekanego koperku, szczypiorku i rzeżuchy
  • sól
  • cukier

Sposób wykonania:
Jajka ugotować na twardo po czym obrać ze skórki i oddzielić żółtka od białek.
Do żółtek dodać sok z cytryny i całość dokładnie utrzeć.
Wówczas dodać śmietanę, oraz chrzan i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Dodać posiekany szczypiorek, koperek oraz rzeżuchę.
Na sam koniec wrzucić jeszcze drobno posiekane białka.
Dokładnie wymieszać i przed podaniem schłodzić w lodówce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *