Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marchew w marynacie

Składniki:

  • 1 kg marchewki
  • 1 pomarańcza
  • 1 łyżka kaprów
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szkl octu winnego
  • 2 szkl oliwy z oliwek

Sposób wykonania:
Do rondelka wlać 1 szklankę wody oraz ocet winny.
Dodać cukier oraz sól i całość zagotować.
Wówczas włożyć obraną, pokrojoną na plastry marchewkę.
Wrzucić jeszcze skórkę z cytryny i trzymać na ogniu około 5 minut.
Po tym czasie przełożyć do słoików, przekładając kaparami.
Całość zalać oliwa z oliwek, aby marchewka cała się nią okryła.
Słoiki szczelnie zakręcić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *