Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos pomarańczowy na bulionie

Składniki:

  • 1 pomarańcza
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 szkl bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny

Sposób wykonania:
Z pomarańczy zetrzeć skórkę, posiekać ją i sparzyć wrzątkiem.
Następnie cukier skropić sokiem z cytryny i skarmelizować go na małym ogniu, wówczas rozprowadzić go bulionem.
Następnie dodać połowę skórki pomarańczowej i gotować na dużym ogniu przez kilka minut.
Po tym czasie dodać sok z cytryny i pomarańczy oraz wrzucić resztę skórki pomarańczowej.
Dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę podgrzewać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *