Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa czekoladowa z orzechami i rumem

Składniki:

  • 4 szkl mleka
  • 1 tabliczka mlecznej czekolady
  • 4 łyżki pokruszonych orzechów
  • 2 jajka
  • 3 łyżki miodu
  • 1 kieliszek rumu

Sposób wykonania:
Czekoladę pokruszyć i wrzucić do rondelka.
Podlać małą ilością mleka i podgrzewać na małym ogniu, do momentu, aż czekolada się rozpuści.
Wówczas wlać resztę mleka i cały czas mieszając podgrzewać.
Następnie żółtka utrzeć razem z miodem po czym dodać kilka łyżek mleka z czekoladą.
Dokładnie wymieszać i przelać do pozostałego mleka.
Zdjąć z ognia i wymieszać z rumem.
Gdy zupa ostygnie posypać zupę posiekanymi orzechami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *