Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki i feta po grecku

Składniki:

  • 45 dag krewetek
  • 45 dag sera feta
  • 1 szkl posiekanej zielonej cebulki
  • łyżka sosu pomidorowego
  • ½ szkl oliwy z oliwek
  • ¼ szkl soku z cytryny
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • łyżka posiekanej bazylii
  • łyżka posiekanego koperku
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • 700 g makaronu fettucine

Sposób wykonania:
Krewetki wymieszać z pokruszoną fetą oraz posiekaną cebulką.
Następnie dodać sos pomidorowy, oliwę z oliwek, sok z cytryny, posiekaną natkę pietruszki, bazylię oraz koperek.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Wstawić pod przykryciem do lodówki na 1 godzinę.
W między czasie ugotować makaron według opisu na opakowaniu.
Po odcedzeniu wymieszać go z sosem krewetkowym.
Podawać na gorącą lub dobrze schłodzone. Trzymać na ogniu jeszcze przez chwilę na małym ogniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *