Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki z sandacza z ogórkiem i marchewką

Składniki:

  • 1 kg sandacza
  • 1 marchewka
  • 2 konserwowe ogórki
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cytryna
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  •  

Sposób wykonania:
Rybę pokroić na cienkie filety usuwając ości.
Skropić je sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem.
Następnie ogórki oraz marchewkę pokroić w cienkie słupki, które ułożyć na środku filetów rybnych.
Całość  zrolować w roladki, które spiąć wykałaczką aby się nie rozpadły.
Posiekany czosnek wymieszać z pokruszonym liściem laurowym i posiekaną natką pietruszki.
Posypać roladki i skropić je oliwą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *