Składniki:
- ½ kg polędwicy wołowej
- 25 dag pieczarek
- 1 cebula
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki śmietany
- ½ łyżeczki suszonej papryki
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka natki pietruszki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Cebulę pokroić na talarki, które obsmażyć na rozgrzanym oleju, oprószyć solą.
Następnie na silnym ogniu usmażyć mięso pokrojone w paski, oprószone mąka.
Na drugiej patelni obsmażyć pieczarki pokrojone na plasterki.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
Dodać koncentrat pomidorowy oraz śmietanę.
Wymieszać i doprawić do smaku pieprzem oraz papryką.
Dusić na małym ogniu do miękkości mięsa.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.