Składniki:
- 20 dag kiełbasy pepperoni
- filet z kurczaka
- ½ szkl mąki
- ½ łyżeczki estragonu
- ½ łyżeczki bazylii
- ½ łyżeczki oregano
- ½ łyżeczki granulowanego czosnku
- ½ łyżeczki cebuli granulowanej
- ½ łyżeczki zmielonego pieprzu
- 450 g sosu pomidorowego
- 200 g makaronu linguine
Sposób wykonania:
Kiełbasę pokroić w kostkę i przesmażyć na rozgrzanej patelni po czym zdjąć ją z ognia.
Następnie mąkę wymieszać z estragonem, bazylią, oregno, cebulą, pieprzem oraz czosnkiem.
W powstałej mieszance obtoczyć kawałki kurczaka i obsmażyć go na tłuszczu po smażeniu kiełbasy.
Po usmażeniu odstawić na bok a na tą samą patelnie wlać sos pomidorowy i wsypać resztę maki z przyprawami.
Dokładnie wymieszać i ponownie włożyć kurczaka razem z kiełbasą.
Wlać jeszcze ½ szkl wody i gotować na małym ogniu około 45 minut.
Podawać z gotowanym makaronem.