Składniki:
- 7 dag suszonej wołowiny
- 2 łodyżki selera naciowego
- cebula
- łyżka masła
- 2 szkl ugotowanego ryżu
- 2 łodyżki posiekanej natki pietruszki
- 3 dag pinioli
- 2 filety z piersi z kurczaka
- ½ łyżeczki soli smakowej
- 1 łyżeczka papryki
Sposób wykonania:
Wołowinę pokroić na małe kawałki po czym dodać do niej posiekanego selera, cebulę oraz masło.
Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec aż cebulka stanie się chrupka.
Wówczas dodać ryż, natkę pietruszki i piniole.
Na wierzchu rozłożyć jeszcze filety z kurczaka.
Oprószyć całość solą oraz papryką.
Wstawić pod przykryciem do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec 11 minut.