Składniki:
- 90 dag przegrzebków
- sól
- pieprz
- 2 łyżki posiekanej cebuli
- 6 łyżek masła
- 20 dag pieczarek
- 2 pomidory
- ½ szkl wytrawnego białego wina
- łyżka posiekanego szczypiorku
- ząbek czosnku
Sposób wykonania:
Przegrzebki oprószyć solą oraz pieprzem.
Następnie na 4 łyżki rozgrzanego masła wrzucić przegrzebki i posiekaną cebulę.
Trzymać na ogniu, aż cebula się zeszkli.
W trakcie smażenia przewracać przegrzebki aby zarumieniły się ze wszystkich stron.
Wówczas przegrzebki odstawić na bok a do patelni wrzucić resztę masła oraz pieczarki.
Smażyć około 2 minut po czym wrzucić pomidory, szczypiorek, czosnek i wlać wino.
Całość dokładnie wymieszać i gotować ostanie 5 minut.