Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotleciki z selera

Składniki:

  • 1 duży seler
  • ¼ szklanki zmielonych orzechów włoskich + do panierowania
  • zioła prowansalskie
  • 3 jajka
  • sól, pieprz do smaku
  • słodka mielona papryka
  • olej

Sposób wykonania:
Seler dokładnie umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać mielone orzechy i 2 jajka, wlać 1-2 łyżki oleju, doprawić do smaku solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i papryką, dokładnie wymieszać. Gdy masa jest luźna można dodać odrobinę bułki tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Formować kotleciki, w rozkłóconym jajku i panierować w zmielonych orzechach. Smażyć z obu stron na złocisty kolor. Podawać zaraz po przyrządzeniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *