Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z makaronu, kiełbasy i kapusty

Składniki:

  • 2 szkl gotowanej zupy-kremu z pieczarek
  • 1 ½ szkl mleka
  • ½ szkl posiekanej cebuli
  • łyżka musztardy
  • 80 dag kiszonej kapusty
  • 20 dag suchego makaronu
  • 70 dag swojskiej kiełbasy
  • 2 szkl startego żółtego sera
  • ¾ szkl suchego zmielonego razowego chleba
  • 2 łyżki masła

Sposób wykonania:
Kapustę rozłożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym.
Na kapuście rozłożyć warstwę makaronu.
Następnie mleko wymieszać z zupą, musztardą i posiekaną cebulą.
Mieszanką zalać zapiekankę.
Na wierzchu ułożyć pokrojoną na kawałki kiełbasę oraz starty ser.
Posypać chlebem roztartym z masłem.
Przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać około godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *