Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Curry z mięsa mielonego

Składniki:

  • łyżka oliw z oliwek
  • cebula
  • 45 dag mielonej wołowiny
  • 100 g pinioli
  • 2 łyżeczki gotowanej przyprawy curry
  • ¼ łyżeczki soli czosnkowej
  • sól
  • pieprz
  • 200 g sosu pomidorowego
  • 1 szkl wody
  • ¼ szkl posiekanej natki pietruszki
  • 4 szkl gorącego ugotowanego ryżu

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekaną cebulę, wówczas dodać mielone mięso i smaż aż się zarumieni.
Następnie dodać piniole, curry, sól, sól czosnkową, sos pomidorowy oraz wodę.
Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Gotować na małym ogniu około 5 minut.
Przed podaniem rozłożyć na ugotowanym ryżu posypane natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *