Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łatwy sos z mieloną wołowiną

Składniki:

  • 45 dag mielonej wołowiny
  • 2 łyżki cebuli granulowanej
  • kostka rosołowa-wołowa
  • 1/8 łyżeczki czosnku granulowanego
  • łyżka ketchupu
  • łyżeczka maggi
  • 1 szkl zupy-kremu z pieczarek
  • ½ szkl ugotowanego makaronu jajecznego

Sposób wykonania:
Mięso przesmażyć na rozgrzanej patelni po czym odstawić go na bok a na patelnie wrzucić sól i czosnek granulowany, kostkę rosołową, ketchup, maggi, krem z pieczarek oraz pieczarki w zalewie.
Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Wówczas przykryć i gotować około 15 minut.
Po tym czasie zdjąć z ognia i połączyć ze śmietaną.
Podawać rozłożone na ugotowanym makaronie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *