Składniki:
- 450 g makaronu jajecznego
- 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych
- 350 g wieprzowiny
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 225 g boczniaków
- 4 pomidory
- 2 łyżki jasnego sosu sojowego
- 50 ml bulionu wieprzowego
- 1 łyżka posiekanej kolendry
Sposób wykonania:
Makaron gotować we wrzącej wodzie około 3 minut po czym go odcedzić i przelać zimną wodą.
Następnie wrzucić go do woka z rozgrzanym olejem i smażyć około 3 minut.
Po tym czasie wyjąć go a do woka wrzucić wieprzowinę pokrojoną w paseczki i smażyć około 5 minut.
Wrzucić posiekany czosnek oraz cebule i smażyć kolejne 3 minut.
Dodać obrane pomidory pokrojone w plasterki, grzyby, sos sojowy, bulion oraz makaron.
Całość dokładnie wymieszać i smażyć ostanie 3 minuty.
Przed podaniem posypać posiekaną kolendrą.